Hoe definieer je financiële vrijheid?

Twee van ‘s werelds belangrijkste maar controversiële onderwerpen zijn geld en financiën, en met een goede reden. Geld heeft tenslotte een grote invloed op hoe we ons gedragen, bewegen en door het leven navigeren, ten goede of ten kwade. En je begint iets anders te begrijpen als je bedenkt hoeveel geld ons leven kan beïnvloeden: geld is intrinsiek persoonlijk.

Het vergroten van financiële kennis en bewustzijn voor iedereen – ongeacht wie, wat, wanneer, waar of waarom – is een van de topprioriteiten van CIFS. We raden mensen aan om over deze drie cruciale vragen na te denken:

  • Waarom is geld belangrijk voor mij?
  • Hoe beïnvloeden financiën mijn leven?
  • Wat betekent het begrip financiële vrijheid voor mij?

We splitsen vandaag geld op in termen van financiële onafhankelijkheid, en we sporen u aan om ons precies te vertellen wat die term voor u betekent.

Wat is monetaire vrijheid?

Hoewel de term ‘financiële vrijheid’ subjectief is, definiëren we het graag op deze manier: financiële vrijheid is het vermogen om te leven zonder bang te zijn dat je geld opraakt, het vermogen om beslissingen te nemen zonder dat geld de belangrijkste bepalende factor is, en het vermogen om in vrede te leven met contant geld in plaats van je er de hele tijd zorgen over te maken.

Hoe u financiële vrijheid definieert volgens uw normen

Als u zich precies realiseert hoe u wilt dat uw leven eruitziet, kunt u uw definitie van financiële vrijheid creëren. Sommige mensen definiëren financiële onafhankelijkheid als genoeg geld hebben om met pensioen te gaan. Schuldenvrij zijn betekent voor sommige mensen financiële vrijheid hebben. Financiële onafhankelijkheid houdt voor sommige mensen in dat ze elke maand genoeg geld hebben om uitgaven te dekken, wat te sparen en van wat te genieten. Feit is dat er niet één juiste of foute benadering is om over financiële vrijheid na te denken. Mensen benaderen het leven op verschillende manieren, en dit omvat het bereiken van financiële vrijheid.

Dus, hoe je het ook definieert, hier zijn je volgende stappen naar financiële vrijheid:

Zet een volledig gefinancierd noodfonds op: financiële vrijheid is onmogelijk zonder een back-upplan, en dat is waar uw noodfonds een rol speelt. We raden aan om ten minste drie maanden aan uitgaven, zo niet zes tot twaalf, op een hoogrentende spaarrekening te verzamelen voordat u begint te beleggen of belangrijke onnodige aankopen doet.
Schuldvermindering Het aflossen van schulden is van cruciaal belang, vooral als het om consumentenschulden met een hoge rente gaat, zoals creditcardschulden, omdat financiële vrijheid moeilijk te bereiken is als je nog schulden betaalt.
Stel doelen: Krijg duidelijkheid over uw doelen en visie voor een financieel vrij leven als u er zeker van bent dat uw financiële situatie stabiel is. Investeert het $ X per jaar? Maakt het de reis? Betreft het de zorg voor een naaste? Onthoud dat u hier controle over heeft.
Stel een plan op: stel een strategie op met uw doelstellingen om u op weg te helpen naar financiële vrijheid. Er zijn tal van opties beschikbaar om u te helpen uw financiële situatie onder controle te krijgen, evenals een heleboel informatie die online beschikbaar is (inclusief ons). U kunt ook adviseurs inschakelen om u te helpen.

Onthoud vooral dat je het kunt. U loopt mijlenver voor op het peloton en bent op de goede weg als u net bent begonnen met het prioriteren van uw financiën. Meer informatie over financiële vrijheid en geletterdheid is te vinden op onze CIFS-blog.