4 Geldadvies voor 2022

Elk jaar in december nemen veel mensen grootse voornemens om hun leven fundamenteel te veranderen. Omdat veranderingen geleidelijk en in behapbare brokken moeten worden doorgevoerd, mislukken veel resoluties. Er is geen snelle methode om rijk te worden nadat de bal is gevallen met betrekking tot uw financiële ambities (helaas). Het maken van goede, realistische financiële plannen voor 2022 zal u echter helpen uw doelen te prioriteren en de weg vrij te maken voor een nieuw jaar van verstandige cashflowbeslissingen en -gedrag.

Maak financiële besluiten.

Begin met een paar korte- en langetermijndoelstellingen die u in het begin zullen helpen om dit jaar uw financiën onder controle te krijgen, in plaats van die grootse, levensveranderende verwachtingen en verlangens op te sommen. Zou je overwegen om een ​​huisdier te nemen? Reis? Een huis kopen? Hoewel sommige doelen een maand in beslag kunnen nemen, kunnen andere jaren duren. Gewoon beginnen te overwegen wat je verlangt, is alles wat je van plan bent. Je kunt kleine stappen zetten om je doelen te bereiken als je ze eenmaal hebt opgeschreven.

Zet een maandelijks uitgavenvolgsysteem op.

De sleutel tot het bereiken van financiële verandering is om klein te beginnen. Neem elke maand het besluit om uw uitgaven bij te houden. U kunt kolommen maken in een eenvoudig Excel-spreadsheet voor elke uitgave die u maakt. Het is NIET mijn bedoeling om u onder druk te zetten of u een slecht gevoel te geven over uw financiële beslissingen. U kunt uw uitgavenpatroon zien en bepalen waar u kunt besparen en waar u meer geld kunt toevoegen na slechts een paar maanden nauwkeurig volgen.

Elimineer eerst schulden met een hoge rente.

Langlopende leningen geleidelijk afbetalen is één ding (zoals een autobetaling bijvoorbeeld). Als u echter voortdurend schulden met een hoge rente opbouwt, is dit het jaar om prioriteit te geven aan het aflossen ervan. Zoals we allemaal weten, kunnen creditcardschulden zich snel ophopen en iemands latere financiële keuzes beïnvloeden. Maak een plan van aanpak en bepaal welke schulden dit jaar kunnen worden afbetaald. U kunt doorgaan naar interessantere doelen door nu schulden af ​​te lossen en geld (en stress) te besparen.

Doe een investering

Het maken van gevaarlijke alles-of-niets-transacties is niet nodig om te beleggen. Langetermijnbesparingen en rendementen kunnen worden verhoogd door dit jaar investeringsgewoonten te ontwikkelen. Om te voorkomen dat u geld uitgeeft dat u niet heeft, zoekt u naar investeringen die passen bij uw huidige middelen. Of je nu net begint of ervaring hebt met het beleggen van geld, hier is een artikel met verschillende investeringstoepassingen. — Door haalbare, gezonde bestedings- en spaargewoonten te creëren, wil CIFS u helpen bij het realiseren van uw financiële doelstellingen. Lees meer over hoe we u en uw financiële toekomst het komende jaar kunnen helpen.