10 geldbesparende ideeën om u te helpen van uw pensioen te genieten

1) Identificeer uw huidige situatie.

Identificeer uw werkelijke financiële situatie en maak een lijst van al uw activa en passiva. Zo krijgt u een duidelijker beeld van waar u staat in uw streven naar een gelukkig pensioen. Analyseer uw extra inkomen om te bepalen hoeveel u realistisch gezien elk jaar zou kunnen investeren, terwijl u nog genoeg over heeft om te genieten van gezinsplezier.

2) Kies je uitgangspunten en houd je daaraan.

Dit kunnen moeilijke keuzes zijn, maar af en toe een paar kleine traktaties hier en daar weglaten, kan binnen een jaar grote besparingen opleveren. Het is mogelijk om gezonde gewoonten te ontwikkelen, en de voordelen van het zien toenemen van uw spaargeld zullen waarschijnlijk opwegen tegen het verlies van onzorgvuldige uitgaven. U kunt bepalen dat u meer inkomsten nodig heeft en u kunt een nieuw bedrijf starten of uw tijdverdrijf omzetten in een winstgevende onderneming. Tegenwoordig proberen de meeste mensen hun inkomen te diversifiëren, dus overweeg waar u de kosten kunt verlagen en waar u de inkomsten kunt verhogen.

3) Creëer een schuldaflossingsstrategie.

Vermijd indien mogelijk extra schulden en betaal de schuld met de hoogste rente. Schulden mogen alleen worden aangegaan als dat nodig is, omdat het waarschijnlijk de grootste moordenaar is van toekomstige welvaart. U kunt goede schulden gebruiken om dure activa zoals een huis te kopen en ze in de loop van de tijd af te betalen. Slechte schulden verminderen uw maandelijks inkomen en zorgen er na verloop van tijd voor dat u meer betaalt voor een product dan het u in contanten zou hebben gekost.

4) Stel doelen vast.

Iedereen heeft een geïdealiseerd beeld van zijn ideale pensioen, maar het is van cruciaal belang om te gaan zitten en na te denken over uw precieze doelstellingen. Hoeveel meer dan uw huidige loon hoopt u te verdienen als u met pensioen gaat? Wilt u uw gouden jaren aan de kust doorbrengen, of bent u van plan om te reizen? Wat ga je doen om de tijd te doden, en hoeveel kost dat je elke maand? Zonder doelen kan het een uitdaging zijn om uw toekomstige kosten van levensonderhoud en noodzakelijk inkomen in te schatten. Plannen kunnen in de loop van de tijd worden herzien, maar het hebben van overkoepelende doelstellingen biedt u iets om naar te streven.

5) Onderzoek de meest winstgevende bedrijven om in te investeren.

Er zijn geen snelkoppelingen naar sparen, tenzij je naar een casino gaat en veel van je zuurverdiende geld inzet op een grote overwinning. Het is herhaaldelijk aangetoond dat elk investeringsrendement dat wordt beloofd en te mooi lijkt om waar te zijn, dat ook is. Begin met het bespreken van de volgende zaken met uw financieel adviseur: het verwachte rendement van beleggingen in verschillende activaklassen; de lengte van uw beleggingshorizon (d.w.z. hoe lang heeft u tot u van plan bent met pensioen te gaan; het verwachte inflatiepercentage; en tot slot, hoeveel geld moet u sparen om het pensioen te krijgen dat u wilt). U zult beter begrijpen hoeveel geld u elke maand moet opzij zetten nadat u de waarden van deze variabelen kent.

6) Begin nu met sparen.

Om hier verstandig mee om te gaan, moet u kiezen voor fiscaal voordelige spaaropties zoals lijfrentes of belastingvrije spaarrekeningen. Zorg dat je weet welke producten je moet gebruiken (zie Tip 5) en begin met sparen. Het elimineren of verlagen van belastingen op bijdragen aan besparingen zal helpen om uw nestei uit te breiden. Het instellen van een maandelijkse incasso-opdracht is optioneel, maar bevordert de discipline. Het is eenvoudig om niet meer te onthouden dat u moet sparen en beleggen als u eraan gewend raakt. Bezwijk alstublieft niet voor de noodzaak om het geld dat u zou hebben gebruikt om uw auto af te betalen, uit te geven aan items die u niet nodig heeft; plaats het in plaats daarvan op uw pensioensparen totdat u klaar bent om een ​​​​nieuw voertuig te kopen. Je zult er misschien versteld van staan ​​​​hoe weinig je leven zal veranderen, maar je zult in de toekomst investeren in plaats van een afnemend actief af te betalen. U kunt forfaitaire bedragen of bonussen ontvangen. Gebruik uw gezond verstand. Deze hebben een sterk potentieel om uw pensioensparen te vergroten en tegelijkertijd de kracht van de samenstelling te maximaliseren.

7) Laat jaarlijks uw vermogen controleren.

U moet zich aanpassen als de omstandigheden veranderen om uw spaarplan voor uw pensioen te behouden. Elke keer dat uw financiële situatie, inkomen of uitgaven veranderen, is het een goed idee om met een deskundige te praten, zoals uw financieel adviseur. Neem minimaal één keer per jaar contact op met uw adviseur om ervoor te zorgen dat u nog steeds op schema zit en, zo niet, om uw spaarschema aan te passen.

8) Bescherm uzelf (rijkdombescherming).

Elk moment is een potentiële ramp. Het laatste wat u zou willen is dat uw echtgenoot en familie al het geld dat u in de loop der jaren hebt gespaard, uitgeven aan uw ziekte of overlijden als u ijverig hebt gespaard. Uw overlijden of invaliditeit zal uw dierbaren niet onnodig belasten als u een overlijdens- en invaliditeitsverzekering heeft om dergelijke kosten te dekken.

9) Maak je geen zorgen.

Als uw pensioenplanning in orde is, kunt u zich veilig voelen wetende dat u al het mogelijke doet om u voor te bereiden op de toekomst. Als je ouder wordt, maak je je minder zorgen, slaap je beter en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Tegen de tijd dat ze met pensioen gaan, zijn veel mensen verbaasd over hoe onvoorbereid ze waren omdat ze te bang waren om de koe bij de horens te vatten en solide plannen te maken. Uiteindelijk is mentale rust onbetaalbaar.

10) Je financiële status is niet wat je maakt tot wie je bent.

U loopt uw ​​race, heeft uw eigen pensioendoelen en moet dienovereenkomstig plannen. Dit is misschien wel het moeilijkste advies om te internaliseren. Organiseer uw beleggingen, plan een vergadering met een financieel adviseur en wees dan volhardend. Omdat ze andere prioriteiten en omstandigheden hebben dan die van jou, zal het luisteren naar teveel advies of de doelen van andere mensen je situatie alleen maar ingewikkelder maken. Uiteindelijk is het aan jou om ervoor te zorgen dat je gelukkig en verzorgd zult zijn.