Top financiële tips voor ondernemers

Navigeren in de financiële wereld kan een uitdaging zijn, laat staan ​​​​in de fel concurrerende startup-sector. Iedereen, ongeacht leeftijd, zou pensioenplanning, beleggingsfondsen, levensverzekeringen, sparen en belastingvoorbereiding moeten overwegen, wat allemaal een grotere uitdaging kan zijn als je ook probeert een nieuw bedrijf op te richten (of een bestaand bedrijf in leven te houden).

Zelfs als u een bedrijf runt, is het belangrijkste om een ​​plan te ontwerpen om uw geld voor u te laten werken en om financiële doelen te stellen. Hier zijn de top vijf adviezen van financiële experts die ondernemers op hun pad kunnen gebruiken.

1. Maak monetaire doelstellingen.

Hoeveel geld hoopt u te besparen? Wilt u dat uw geld stijgt, naar een toekomstige woningaankoop of vakantiebesparing gaat? Het is misschien niet helemaal haalbaar als je de leider van het bedrijf bent, maar als je op de lange termijn in je eigen belang handelt, is het allemaal haalbaar.

Een gecertificeerde financiële planner kan u mogelijk helpen als u niet zeker weet wat u van uw financiën wilt of hoe u een veilige financiële toekomst veilig kunt stellen. Ze kunnen u helpen bij het stellen van doelstellingen en het methodisch nastreven ervan gedurende meerdere maanden of jaren. Het kan gewoon een kwestie zijn van elke maand geld besparen, en u kunt een plan maken om dat te bereiken met de hulp van een financieel adviseur.

2. Stel een begroting op.

Elk financieel plan moet om een ​​goede reden beginnen met een begroting. Je bent als een schip zonder roer als je het niet hebt. Maak eerst een lijst van uw uitgaven, inclusief uw huur of hypotheek, wekelijkse boodschappen, nutsvoorzieningen en entertainment. Dit zal zijn waar je begint. Zoek daarna naar mogelijkheden om kosten te besparen. Je zult waarschijnlijk moeten bezuinigen op je entertainmentuitgaven, maar maak je geen zorgen; je kunt nog steeds vrienden en familie zien, uit eten gaan en films kijken als je dat liever hebt. Misschien moeten al uw uitgaven worden teruggeschroefd. Zoek naar een budgetteringsmethode die bij u past, of u nu een spreadsheet maakt of een budgetteringsapp gebruikt zoals Wally, PocketGuard en You Need a Budget of Mint.

Een idee is om de 50/30/20-strategie te gebruiken, die uw geld voor 50 procent verdeelt in behoeften, 30 procent in wensen en 20 procent in besparingen. U bent verantwoordelijk voor het nemen van alle financiële beslissingen en het opstellen van een budget zal u helpen bij het identificeren en handhaven van uw doelen.

3. Onderzoek mogelijke investeringen.

Bedenk wanneer u een huis wilt kopen of uw hypotheek wilt laten aflossen. Het is mogelijk dat u overweegt om uw beleggingsrisico te verhogen of dat dit het juiste moment in uw leven is om voorzichtiger te werk te gaan. Wees niet bang om naar investeringsmogelijkheden te kijken, ongeacht waar u zich in dat spectrum bevindt.

Onderzoek instrumenten zoals cd’s, obligaties, aandelen en IRA’s. Afhankelijk van waar u zich bevindt in het leven en de gezondheid van uw financiën, heeft elk zijn voor- en nadelen. Over het algemeen is het beter om risico’s te nemen als je jonger bent. Je hebt genoeg tijd om terug te verdienen als een aandeel in waarde daalt of je investering in Bitcoin (of een andere cryptocurrency) geld verliest. Aan de andere kant, als je bijna met pensioen gaat, is het verstandiger om op veilig te spelen en ervoor te zorgen dat je geen grote klap krijgt voordat je overstapt op een vast inkomen.

4. Maak een pensioenplan.

Over pensioen gesproken, het is nooit te vroeg of te laat om te beginnen met plannen voor uw toekomst zonder werk. Zelfs als uw bedrijf in een vroeg stadium al uw tijd en aandacht opslokt, kunt u nog steeds de basis leggen voor een stillere toekomst. In werkelijkheid ben ik veel jonge ondernemers tegengekomen die ijverig geld sparen, zodat ze met pensioen kunnen gaan als ze in de twintig, dertig of veertig zijn. Creëer een spaarstrategie exclusief voor uw pensioen op een rekening waar uw geld zal groeien zonder dat u het aanraakt. Stel een regel in dat geld verboden is en houd u eraan.

Start een bijpassend 401(k) abonnement op je werkplek en profiteer er zelf van. Dit kan uw pensioenspaarrekening een flinke boost geven. Terwijl u ziet hoe uw financiën zich ontwikkelen, dient het ook als een middel om uw motivatie te behouden.

5. Ga door met leren.

Het plannen van uw financiën kan overweldigend zijn, vooral als u al een bedrijf heeft. Er zijn tal van terminologieën, afkortingen, juridische gevolgen en te nemen maatregelen. Er valt veel te leren, waaronder levensverzekeringen, geldmarktrekeningen, IRA’s, aandelen en obligaties. Bekijk verschillende apps die het beheren van uw financiën en investeringen aangenamer kunnen maken. Zorg ervoor dat u zich omringt met de juiste personen, zoals een accountant of financieel adviseur, die u kunnen helpen bij het begrijpen van uw huidige en toekomstige financiële situatie. Blijf op de hoogte van de huidige economische veranderingen, niet alleen in de branche waarin uw bedrijf actief is, maar ook in de economie in het algemeen. U kunt dit doen door naar boeken over audio te luisteren, online te lezen of lessen bij te wonen.

Doe het rustig aan en voorkom dat je overweldigd raakt. In plaats van financiële planning als een uitdaging te zien, beschouw het als een kans om meer te leren. Hoewel uw geld misschien niet uw grootste zorg is, moet u het belang ervan of uw vermogen om uzelf te blijven ontwikkelen niet onderschatten.