Tips om je ramen schoon te maken

Het is weer die tijd van het jaar; de tijd dat families over de hele wereld samenkomen om de feestdagen te vieren. Het is ook de tijd van het jaar dat de schoonmaakwoede begint. Met bezoekers die in en uit huizen komen en familieleden die voor hun jaarlijkse bezoek arriveren, draaien de feestdagen vaak meer om schoonmaken dan om eten, drinken en vrolijk zijn.

Handige tips

Als het erom gaat uw huis spik en span te krijgen, is er niets vervelender dan het schoonmaken van de ramen. Het is vervelend, zeer zelden volledig effectief en moeilijk terwijl je op ladders balanceert om bij die moeilijk bereikbare ramen te komen.

Als het gaat om ramen zemen zijn er maar drie echte opties. U kunt een glazenwasser inhuren, u kunt de extra kosten besparen door de ramen zelf schoon te maken, of u kunt het revolutionaire nieuwe zelfreinigende glas plaatsen.

Om uw ramen mooi en streeploos te houden moet u ervoor zorgen dat ze vaak worden schoongemaakt, hoe vervelend dit ook is, het is noodzakelijk om de esthetische functies van glazen ramen te behouden. Als u zelf gaat proberen de ramen schoon te maken, kunnen de volgende tips voor glazenwassen van pas komen.

Maak gebruik van de juiste ramen schoonmaak producten

U kunt het beste een paar glazenwasmiddelen uitproberen voordat u een vaste favoriet kiest. De mogelijkheden variëren van in de winkel gekochte tot zelfgemaakte oplossingen.

Velen gebruiken producten als ammoniak, azijn, borax, alcohol of Epsomzout bij een ramenwasser voor het schoonmaken van glas. Zelfgemaakte oplossingen voor het schoonmaken van ramen omvatten club soda of een 50:50 oplossing van azijn en water die bijzonder effectief is voor echt vuile ramen.

Een van de beste tips die ik u kan geven is om nooit een zuur met een alkaline te combineren bij het maken van uw eigen oplossing. Het gebruik van een alkaline en een zuur (d.w.z. azijn en ammoniak) veroorzaakt alleen een neutraliserend effect en u bent weer terug bij af. Houdt er wel rekening mee dat deze middelen schade kunnen toebrengen aan bijvoorbeeld autosleutel hoesjes of andere producten.

Het reinigingsproces

U kunt uw ramen het beste schoonmaken op een bewolkte dag, want direct zonlicht droogt de oplossing waarmee u uw ramen reinigt sneller uit en u blijft achter met veel lelijke strepen en een stuk minder goede humor dan waarmee u begon.

Voordat u begint met het schoonmaken van de ramen, veegt u al het overtollige vuil weg – al dat stof verandert in modder zodra er water bij komt en de ramen worden moeilijker schoon te maken. Nadat u hebt afgestoft, gebruikt u een slang om de ramen af te spuiten en vervolgens sproeit u het schoonmaakmiddel van uw keuze op de ramen.