Hoe u uw geld beter kunt beheren: 7 tips

1. Houd uw uitgaven bij om uw financiën te versterken.

De kans is groot dat uw bestedingspatroon verbetert als u niet weet wat en waar u elke maand uitgeeft.

Bewust zijn van uw uitgaven is de eerste stap naar een beter geldbeheer. Gebruik een tool voor geldbeheer zoals MoneyTrack om uw uitgaven in verschillende categorieën bij te houden en erachter te komen hoeveel u uitgeeft aan zaken als entertainment, restaurants en zelfs uw dagelijkse kopje koffie. Als je jezelf eenmaal hebt onderwezen over deze praktijken, kun je een strategie voor verbetering ontwikkelen.

2. Maak een realistisch maandbudget.

Stel een budget op dat u aankunt door gebruik te maken van uw maandelijkse bestedingspatroon en mee naar huis te nemen inkomsten.

Een strikt budget instellen op basis van radicale veranderingen – zoals nooit uit eten gaan – is nutteloos als je al vier keer per week afhaalmaaltijden bestelt. Maak een budget dat past bij uw uitgavenpatroon en levensstijl.

Door jezelf een realistische kans te geven om je aan dit budget te houden, kun je betere gewoontes ontwikkelen, zoals vaker thuis koken. Dit is de enige manier waarop deze strategie voor geldbeheer zal functioneren.

3. Verhoog uw spaargeld, ook al kost het tijd.

Maak een noodfonds waaruit u kunt putten als er iets onverwachts gebeurt. Zelfs als uw bijdragen klein zijn, kan dit fonds u uit onveilige situaties houden waarin u mogelijk een lening met hoge rente moet afsluiten of niet in staat bent om de eindjes aan elkaar te knopen.

U moet ook algemene spaarbijdragen doen om uw financiële zekerheid te vergroten bij verlies van een baan. Om dit fonds uit te breiden en het spaargedrag te versterken, gebruikt u automatische donaties zoals het zakgeld van FSCB.

4. Voer prompte betalingen uit op uw maandelijkse facturen.

Uw betalingen op tijd betalen is een eenvoudige manier om uw geld effectief te beheren, en het heeft veel voordelen: het helpt u prioriteiten te stellen bij uitgaven voor benodigdheden en voorkomt late vergoedingen. Uw kredietscore en rentetarieven kunnen toenemen met een lange geschiedenis van tijdige betalingen.

5. Verlaag terugkerende kosten.

Zijn er diensten waarvoor u betaalt maar nooit gebruikt? Zelfs als u deze diensten niet vaak gebruikt, vergeet u gemakkelijk maandelijkse abonnementen op mobiele apps en streamingdiensten die van uw bankrekening afgeschreven worden.

Om elke maand meer geld over te houden, moet u uw uitgaven voor dergelijke kosten doornemen en overwegen om services die niet nodig zijn op te zeggen.

6. Bespaar geld om grote aankopen te doen.

Bepaalde soorten leningen en schulden kunnen handig zijn bij grote aankopen, zoals het huis of zelfs de auto die u dringend nodig heeft. Contant geld is echter de veiligste en meest betaalbare vorm van betaling voor andere belangrijke investeringen.

Door contant te betalen, kunt u voorkomen dat u rente opbouwt en een schuld opbouwt die tijd nodig heeft om af te betalen – vaak jaren. Spaargeld kan tussentijds worden gebruikt voor uw aankoop door rente te verzamelen terwijl u op een bankrekening blijft staan.

7. Begin met het ontwikkelen van een investeringsplan.

Kleine bijdragen aan beleggingsrekeningen kunnen u helpen uw verdiende geld te gebruiken om meer inkomsten te genereren, zelfs als uw beleggingsvermogen beperkt is.

Kijk of uw werkplek effectief 401 (k) matching biedt om gratis geld te ontvangen. Open een pensioenrekening of een ander type beleggingsrekening.

Het veranderen van uw gewoonten is de eerste stap naar beter geld. Sommige van deze aanpassingen zijn eenvoudiger te maken dan andere, maar als je je eraan houdt, ontwikkel je uitstekende vaardigheden op het gebied van geldbeheer die je de rest van je leven kunt gebruiken en in de tussentijd meer geld in je zak kunt steken.