We gaan de Rijnlandse kaart van Nederland maken. 18 mei beginnen we in het Zuiden

Het Rijnlands doen in termen van de menselijke maat en balans, vakmanschap, vertrouwen en verbinding is in ons land op velerlei manieren en op allerlei plaatsen. Dit wil niet zeggen dat het neoliberale Anglo-Amerikaanse doen in termen van geld, protocollen, kengetallen, wantrouwen niet meer voorkomt. Er is en er groeit tegelijk echter zoveel Rijnlands in ons land en dat willen we ter inspiratie graag zichtbaar maken.

Wie doet er mee? Mee aan:
– delen wat we kennen aan Rijnlandse initiatieven én gidsen!
– ze in Google maps zichtbaar maken,
– het geheel ‘in orde’ houden,
– geïnteresseerden informeren,
– de weg wijzen, bij staan.

We zijn van plan om op Netwerkmiddagen in ons land bij het begin te beginnen: delen wat we kennen. Bij deze nodigen we graag mensen uit het Zuiden uit.

Datum: 18 mei, 14.00-17.00. Locatie: Parktheater, Elzentlaan 50, 5615 CN Eindhoven.

De toegangsprijs bedraagt zoals altijd een e-mailtje naar [email protected] + 5 euro (ter plaatse te voldoen). Stuur het mailtje maar meteen; dan krijgen wij het beeld van hoeveel mensen we mogen verwachten en dan kunnen we navenant ruimte vrij houden bij het Parktheater!

Programma:
13.30 Inloop, koffie/thee
14.00 Introductie van de bedoeling, vragen en antwoorden
14.30 Eerste ronde
15.30 Stand opnemen
16.00 Tweede ronde
16.45 Plenaire afronding en afspraken voor het vervolg.
17.00 Afsluiting met een borrel

Als je wilt, kun je overigens vanaf 12.30 uur al een lekkere zgn. Stadslunch gebruiken in het Parktheater, voor slechts 5 euro !

We hopen zoveel mogelijk mensen te ontmoeten, om een ‘zwieper’ te geven aan ieders inspiratie !

Een en ander wordt georganiseerd door
– Poul Bakker, Loes Vialle, Jan Tops, Rob Lommerse en Sjaak Evers van DeLimes Zuid
– Mauk van Heemstra, Sjoerd Hania en Sjaak Evers, de 3 kwartiermakers van het Rijnland Instituut, de Coöperatie Heel Nederland Rijnlands.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Mathieu Wagemans schreef:

  Misschien nog een stap dieper graven? Hoe we de toekomst tegemoet treden vanuit gedateerde instituties. Met het Rijnlands denken alleen (hoe waardevol ook) komen we er niet. In de Franse filosofie (Serres, Deleuze, Latour, Foucault, Legaut) zijn gedachten ontwikkeld die mij als raadslid een stuk verder hebben gebracht m.b.t. inzichten, nieuwe patronen en handelingspraktijken.

 2. Marcel Douma schreef:

  Met Otto Scharmer kunnen we het heden tegemoet treden vanuit de toekomst. Allemaal mooie initiatieven. Ik kijk waar en waarmee ik eens aan kan sluiten

 3. John Lasschuit schreef:

  Zijn mensen uit het noorden ook welkom?

 4. Sjaak Evers schreef:

  We proberen met Gert-Jan Ridder en Sjoerd Hania een aparte bijeenkomst in het Noorden ook te regelen. Wordt vervolgd, dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *