17 mei 2017 Rijnland Praktijkdag !!

bij Seats2Meet Strijp-S, Eindhoven

OMSLAGPUNT, een kleine conferentie met grote gevolgen

De Rijnlandse organisatiefilosofie staat als een huis. Links en rechts worden aantoonbare successen geboekt: in de zorg en het onderwijs, bij bedrijven en overheden. Goed voorbeeld doet volgen, maar vaak hinken organisaties bij een omschakeling op twee gedachten. De vakmensen in de voorste linie gaan zelforganiserend of zelfsturend werken, terwijl de leiding volhardt in het klassieke managen en aansturen. Dat werkt niet. Je kunt tenslotte ook niet een beetje vegetarisch eten.

Om alles te veranderen moet je overal beginnen. Om de organisatie echt Rijnlands te laten functioneren en floreren, dient deze manier van denken en werken op alle niveaus zijn beslag te krijgen.

Daar gaan we met deze actieve conferentie met zijn allen een flinke zet aan geven. Met de hulp van vertegenwoordigers van directie, financiën, HR en de voorste linie van vakmensen uit Rijnlandse organisaties gaan deelnemers van allerlei organisaties – liefst in diezelfde brede samenstelling – aan de slag. Om te komen tot een plan van aanpak om hun eigen situatie en werkwijze Rijnlands in te richten. De praktijk van uw organisatie en die van de andere deelnemers staat dus centraal op deze inspirerende en leerzame dag. En u gaat huiswaarts met een concreet actieplan, samen met uw leidinggevende(n), stafmedewerker(s) en collega(s).

Op deze dag vieren we bovendien het 10-jarig bestaan van Slow Management, het enig echte vakblad voor Rijnlanders. Ook wordt het Rijnland Veranderboekje gelanceerd – het derde en laatste deel van de trilogie geschreven door Jaap Peters en Mathieu Weggeman.

Het programma volgt nog. Spreker die dag is in ieder geval Jesse Frederik van de Correspondent.

Lees ook het artikel dat in het volgende themanummer van Slow Management, nr. 40 ‘Koplopers’ verschijnt.

Zorg dat u er met uw organisatie bij bent!

Datum: woensdag 17 mei, 10.00-17.00 uur (inloop vanaf  09.30uur)

Locatie: Seats2Meet Strijp-S, Torenallee 24 Eindhoven

Kosten: € 1195,00 voor 4 personen van 1 organisatie, € 350,00 voor individuele deelnemers.

Aanmelden via email t.a.v. Carona de Groot, [email protected], onder vermelding van ‘deelname Rijnland Praktijk Dag’. Meer informatie: www.delimes.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *