Rijnlandse Motivatie

Bas Mathijsen bericht ons:

“Mensen hebben een aangeboren, innerlijke drijfveer om autonoom, zelfstandig en met elkaar verbonden te zijn. En als die drijfveer tot bloei kan komen, bereiken ze meer en hebben ze een rijker leven.” Deze conclusie trekken Deci en Ryan na 30 jaar onderzoek op het gebied van motivatie en de psychologie erachter.

In dit artikel besteden we aandacht aan twee kernwaarden die elkaars tegengestelden lijken te zijn. Dit zijn autonomie en verbinding. Om te begrijpen dat deze kernwaarden elkaar juist versterken, is het noodzakelijk om de wijze waarop wij als mensen elkaar in de loop der jaren hebben gemotiveerd vanuit diverse aspecten te bekijken….lees verder

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *